Ceban: Actuala Guvernare continuă să pună bețe în roate

Chiar dacă au permis majorarea prețurilor la transportul interurban, din vina lor s-a majorat considerabil prețul la gaz și la combustibil, actuala Guvernare continuă să pună bețe în...

Chiar dacă au permis majorarea prețurilor la transportul interurban, din vina lor s-a majorat considerabil prețul la gaz și la combustibil, actuala Guvernare continuă să pună bețe în roate și să critice creșterea tarifului pentru o călătorie a transportului public din capitală. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban, care afirmă că atâta critică din partea clor care au scumpit totul în țara asta, nu a mai văzut.

„Ați încercat să blocați procesul. Ilegal Cancelaria de stat a contestat decizia CMC și Dispoziția Primarului, astfel a făcut ingerință în treburile Administrației Publice Locale.

Atunci când marele Ministru a tot dominator a scumpit prețurile la transportul interurban, nimeni nu a contestat, atunci când s-a scumpit călătoria cu transportul public la Soroca, Cahul, Cimișlia, dar și în alte localități, nimeni nu a contestat.
Atunci când se încheie contracte de milioane cu mari semne de întrebare prin firme prietene cum le numesc cei de la Guvernare, nimeni de la procuratură nu contestă, nu verifică și nu întreprinde măsuri.

Aici și reprezentanții CALM au comunicat că este un atac la autonomia Autorității Publice Locale, cât și reprezentanții UE au spus că ar fi mai mult un act politic împotriva Primăriei Chișinău.

Este regretabil că astăzi Primăriile din Țară așa și nu au autonomie să decidă, dar suntem șantajați cu verificări multiple, cu ANI și procuratură.

Între timp riscul ca prețurile la carburanți, energie electrică și gaz este tot mai mare. Care sunt acțiunile voastre în tot acest proces pentru a diminua din această lovitură de prețuri. Am văzut că tot ce puteți este să măriți rata de achitare a celor familii din programul prima casă. Oamenii care au luat case, apartamente, vor trebui acum să achite lunar plus 2000 de lei.
De ce nu ați consultat oamenii, nu ați prezentat în bază la ce au fost luate aceste decizii?”, se întreabă edilul capitale.

„Nu mai vorbesc de alte schemele pe care le faceți zi de zi și vă merge deoarece sunteți o gașcă de incompetenți și peste tot ați pus oamenii voștri pentru a putea să vă acopere”, a conchis Ceban.

Amintim că în 4 zile de la majorarea tarifelor la transportul public în capitală, peste 32 de mii de persoane au procurat abonamente.

In this article