Peste 17 milioane de lei vor ajunge în bugetul municipal în urma desfășurării unor noi licitații publice

Peste 17 milioane de lei vor ajunge în bugetul municipal în urma desfășurării unor noi licitații publice, organizate de Primăria Chișinău, pentru obținerea dreptului de încheiere a contractului...

Peste 17 milioane de lei vor ajunge în bugetul municipal în urma desfășurării unor noi licitații publice, organizate de Primăria Chișinău, pentru obținerea dreptului de încheiere a contractului la amplasarea unităților de comerț ambulant pe teritoriul orașului. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban.

“Așa cum am promis toate licitațiile sunt publice și fiecare poate participa conform legii. Nimeni nu mai trebuie să achite separat unor persoane pentru a întreprinde o activitate pe teritoriul Chișinăului, totul se face legal, iar banii acumulați transparent la buget vor fi cheltuiți pentru proiectele orașului.

Totodată, terenurile, punctele comerciale, achizițiile, darea în locațiune a încăperilor și clădirilor, au loc doar în baza licitațiilor pe care le organizăm public și transparent.

La fel a fost creat Ghișeul Unic, a fost aprobat Planul actual Anticorupție 2022-2025, unde ne propunem transparentizarea la maximum a acțiunilor și deciziilor Primăriei Chișinău și publicarea informațiilor pentru cetățeni”, a declarat edilul.

Edilul spune că a preluat cea mai coruptă instituție din țară, iar astăzi Primăria Chișinău, conform unor sondaje, se bucură de încrederea a circa 70% din cetățeni.

“Asta ne demonstrează că mergem în direcția corectă. La cele 2 licitații de astăzi pentru dreptul de a comercializa din gheretă, terasă de alimentație publică, tarabă/automat comercial, unitate ambulantă prestări servicii de agrement, amplasate pe străzi, în parcuri și în scuaruri, în preajma zonelor verzi și a lacurilor – au fost expuse câte 17 și respectiv 30 de loturi, pentru profilurile: flori și compoziții florale, legume-fructe, terasă de alimentație publică, băuturi răcoritoare și fierbinți/street food, tarabă/automat comercial cu vată de zahăr și/sau pop corn, precum și pentru unități ambulante prestări servicii de agrement (închirierea mașinuțelor electrice pentru copii sau transport recreativ pentru cei mici-trenuț).

Cel mai important. Termenul contractului pentru dreptul de comercializare din unități comerciale ambulante este de 3 ani pentru tarabe/automate cu vată de zahăr și/sau pop-corn și de 5 ani pentru gherete, terase sau rulote.

Organizatorul licitației este Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova”, a declarat Ceban.

Informația desfășurată privind concursurile anunțate este publicată pe pagina web oficială a municipalității, „chisinau.md”, la modulul: Informații / Comerț ambulant stradal pe teritoriul municipiului Chișinău.

In this article