Autoritățile frontierei și vamei s-au reunit în cadrul Programului DCAF

Șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, a participat în cadrul reuniunii conducătorilor autorităților poliției de frontieră și vamale desfășurată sub auspiciul Programului DCAF(Centrului de la...

Șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, a participat în cadrul reuniunii conducătorilor autorităților poliției de frontieră și vamale desfășurată sub auspiciul Programului DCAF(Centrului de la Geneva pentru Guvernarea Sectorului Securității) pentru securitatea frontierelor. Evenimentul s-a desfășurat în perioada 30 – 31 mai a.c. în orașul Podgorița, Muntenegru, transmite Breaking News.

Inițial, participanții au examinat rezultatele activităților pentru anul 2018 și au trasat domeniile de interes pentru perioada următoare. Discuțiile au continuat cu prezentarea acțiunilor din procesul de muncă a grupului de suport a IISG și ultimile evoluții în implementarea Convenției de cooperare polițienească în Europa de sud-est.

Delegațiile au fost familiarizate cu rezultatele operațiunilor comune TUZI II și SUKOBIN I care sunt în curs de desfășurare la frontiera dintre Muntenegru și Albania.

De asemenea, părțile au examinat cooperarea autorităților de frontieră și vamale în regiune, precum și modalitățile de dezvoltare a acesteia.

Republica Moldova începând cu anul 2016 este beneficiară a Programului DCAF. Scopul acestuia este de a sprijini guvernele Albaniei, Bosniei și Hertegovinei, Macedoniei, Muntenegrului și Serbiei în crearea unor organizații moderne de asigurare a securității frontaliere, în scopul fortificării securității regionale și consolidării capacităților autorităților pentru a îndeplini cerințele de aderare la UE în domeniul de frontieră.

In this article


Join the Conversation