Au fost înregistrați 321 de concurenți în circumscripțiile uninominale

Comisia Electorală Centrală anunță că perioada pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, atît în circumscripția națională, cît și în circumscripțiile electorale uninominale s-a...

Comisia Electorală Centrală anunță că perioada pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, atît în circumscripția națională, cît și în circumscripțiile electorale uninominale s-a încheiat ieri, 31 ianuarie curent, transmite Breaking News.

În acest fel, Comisia constată că, în circumscripțiile electorale uninominale au fost înregistrați 321 de concurenți electorali, dintre care 57 de candidați la funcția de deputat sunt independenți, iar 264 reprezintă o formațiune politică.

Numărul concurenților electorali înregistrați diferă de la o circumscripție uninominală la alta:

în 15 circumscripții – cîte 6 concurenți;

în 10 circumscripții – cîte 7 concurenți;

în 6 circumscripții – cîte 8 concurenți;

în 11 circumscripții- cîte 5 concurenți;

în 5 circumscripții – cîte 4 concurenți;

în 2 circumscripții – cîte 13 concurenți;

într-o circumscripție – 3 concurenți;

într-o circumscripție – 9 concurenți.

Cei mai mulți candidați la funcția de deputat, cîte 13, se atestă în circumscripția uninominală nr.50 la vest de Republica Moldova și în circumscripția uninominală nr.51 SUA și Canada. Cei mai puțini au fost înregistrați, 3 la număr, în circumscripția uninominală nr.4 or Rîșcani.

Totodată, CEC informează că 37 de candidați au fost respinși în a fi înregistrați în cursa electorală în circumscripțiile electorale uninominale.

Informația despre concurenții înregistrați poate fi găsită pe pagina web-oficială a Comisiei, la rubrica Alegeri parlamentare 2019, compartimentele dedicate consiliilor electorale ale circumscripțiilor uninominale.

In this article


Join the Conversation