24 de audienți, în vizită de studiu la Poliția de Frontieră

24 de audienți ai cursului postuniversitar în domeniul securității și apărării naționale au realizat o vizită de studiu la sediul Poliției de Frontieră. Evenimentul a debutat cu o...

24 de audienți ai cursului postuniversitar în domeniul securității și apărării naționale au realizat o vizită de studiu la sediul Poliției de Frontieră. Evenimentul a debutat cu o scurtă prezentare a activității instituționale, cu referințe la structura organizatorică, competențe, succese și provocări, transmite Breaking News.

Agenda discuțiilor a fost completată cu expunerea obiectivelor care au menirea de a îmbunătăți capacitățile profesionale în prevenirea și combaterea criminalităţii transfrontaliere. La fel, audienții s-au arătat interesați de concursul, desfășurat anual de ziua profesională ”Bereta de Onoare a Poliției de Frontieră”, care sunt avantajele deținerii acestui însemn al excelenței profesionale, prin ce se caracterizează și cine poate obține acest titlu.

Totodată, pentru a înțelege specificul de activitate, cât și familiarizarea cu unele acțiuni de lucru specifice frontierei, a fost pregătită o expoziție cu tehnica de supraveghere și control al trecerii frontierei, autospeciale și armament.

La finalul vizitei, audienții au cunoscut îndeaproape activitatea Centrului Operațional de Coordonare. În cadrul COC al IGPF s-a putut urmări pe monitoare situația de moment în câteva puncte de trecere, dar și s-a pus la dispoziție o statistică privind fluxul de persoane și mijloace de transport.

In this article


Join the Conversation