Au fost date start lucrările din preajma havuzului din Parcul „Valea Trandafirilor”

Primăria municipiului Chişinău informează că de marți, 18 iunie, a.c., au început lucrările de amenajare a teritoriului din preajma havuzului din Parcul „Valea Trandafirilor”, sectorul Botanica. În paralel,...

Primăria municipiului Chişinău informează că de marți, 18 iunie, a.c., au început lucrările de amenajare a teritoriului din preajma havuzului din Parcul „Valea Trandafirilor”, sectorul Botanica. În paralel, sunt organizate și lucrările de pregătire a zonei unde va fi instalat terenul de joacă pentru copii, prevăzut în nemijlocita apropiere a fântânii arteziene, transmite Breaking News.

Amintim că havuzul din Parcul „Valea Trandafirilor”, sectorul Botanica se află în proces de reconstrucție, iar noul obiectiv va deveni unul pietonal. Conform proiectului elaborat, oamenii se vor putea plimba/distra printre jeturile de apă, sincronizate cu muzică și iluminat decorativ

De asemenea, proiectul prevede instalarea iluminatului nocturn și a mobilierului urban, reconstrucția zonelor verzi din preajmă și a terenului adiacent, renovarea căilor de acces spre havuz, precum și infrastructură specială pentru căruțuri și persoane care se deplasează în scaun rulant.

Referitor la evoluția lucrărilor de edificare a fântânii arteziene, precizăm că a fost deja amenajată fundația obiectivului, conectate rețelele de electricitate și de apă, iar în prezent sunt executate lucrări de placare cu marmură a suprafeței havuzului.

Lucrările de reconstrucție sunt prevăzute pentru o perioadă de 3,5 luni, iar în acest sens, din bugetul municipal au fost alocați 3,6 mil. lei.

Renovarea havuzului este parte a Proiectului de reabilitare a Parcului „Valea Trandafirilor”.

In this article


Join the Conversation