GAL „ADRIMAG” din Portugalia efectuează o vizită de lucru în țara noastră

În perioada 17-21 iunie 2019, Grupul de Acțiune Locală „ADRIMAG” din Portugalia efectuează o vizită de lucru în țara noastră, cu scopul de a cunoaște procesul de implementare...

În perioada 17-21 iunie 2019, Grupul de Acțiune Locală „ADRIMAG” din Portugalia efectuează o vizită de lucru în țara noastră, cu scopul de a cunoaște procesul de implementare a programului LEADER în țara noastră și rezultatele obținute în acest domeniu. Vizita are loc în cadrul Proiectului de cooperare transnațională „Cooperarea 3G – Geoturism, Geoeducație și Geoconservare”, transmite Breaking News.

În cadrul vizitei, delegația din Portugalia a purtat discuții cu reprezentanții Direcției politici și programe de dezvoltare rurală a Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM), pentru a realiza un schimb de experiență în abordarea LEADER.

Managerul GAL „ADRIMAG”, João Carlos Pinho, a precizat, în cadrul dialogului, că la nivel național, Portugalia are o experiență de 20 de ani în implementarea măsurii LEADER, iar în țara noastră a venit pentru a-și împărtăși experiența în acest sens și pentru a vorbit despre specificul proiectelor locale.

În cadrul vizitei în țara noastră, delegația portugheză va vizita Grupul de Acțiune Locală „Cișmeaua Sudului”, pentru a analiza potențialul regiunii în dezvoltarea geoturismului și a asigura schimbul de practici în ceea ce ține de crearea Geoparcurilor.

In this article


Join the Conversation