Atașatul militar al Moldovei în Canada

Atașatul militar al Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii, colonel Vitalie Micov, a fost acreditat, prin cumul, şi în Canada, transmite Breaking News. La ceremonia, desfăşurată cu...

Atașatul militar al Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii, colonel Vitalie Micov, a fost acreditat, prin cumul, şi în Canada, transmite Breaking News.

La ceremonia, desfăşurată cu această ocazie la sediul Departamentului Apărării Naţionale (DAN) de la Ottawa, a participat ambasadoarea Republicii Moldova în Canada, și şeful Direcției Afaceri Străine DAN.

Astfel, potrivit competenţelor, colonelul Vitalie Micov va fi responsabil de asigurarea unei cooperări eficiente dintre structurile de apărare ale celor două ţări, identificarea unor noi oportunităţi de dezvoltare şi îmbunătăţire a parteneriatului dintre Armata Naţională a Republicii Moldova şi Forţele Armate ale Canadei.

De notat că în luna octombrie 2018, colonelul Vitalie Micov a fost detaşat de Ministerul Apărării în SUA în calitate de ataşat militar. Decizia a fost luată de conducerea instituţiei în scopul promovării dialogului strategic pe dimensiunea de apărare dintre Republica Moldova şi SUA.

 

In this article


Join the Conversation