Arestat, după coruperea unui polițist de frontieră cu 8.600 lei, pentru facilitarea tranzitării Moldovei de către ucraineni și asiați

Procurorii PCCOCS și ofițerii Poliției de Frontieră anunță reținerea unui bărbat, pentru coruperea unui polițist de frontieră cu 8.600 lei. În schimb, polițistul ar fi urmat „să-l ajute”...

Procurorii PCCOCS și ofițerii Poliției de Frontieră anunță reținerea unui bărbat, pentru coruperea unui polițist de frontieră cu 8.600 lei.

În schimb, polițistul ar fi urmat „să-l ajute” pe bărbatul din Ialoveni cu vârsta de 39 ani la organizarea tranzitării ilegale Moldovei de către migranții din Asia și Ucraina, spre România, contra sumei de circa 5.000 euro per migrant. În acest scop, acesta și grupul infracțional din care făcea parte aveau pregătite ca să le pună la dispoziție migranților bărci gonflabile pentru traversarea ilegală a Prutului.

Angajatul Poliției de Frontieră – ofițer de investigație al Direcției Regionale Vest – însă, a denunțat autorităților de drept intenția bărbatului de corupere, în două tranșe. Prin urmare, autoritățile au monitorizat fapta bărbatului de corupere și l-au reținut, în municipiul Chișinău. Au urmat percheziții la domiciliul acestuia, de unde a fost ridicată și barca pregătită pentru traversarea Prutului de către migranți, dar și alte obiecte importante cercetării penale.

Ulterior, la solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), bărbatul a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile, urmare a încheierii Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana. Anterior, acesta și-a ispășit pedeapsa în închisoare pentru răpirea unei persoane și a unui mijloc de transport, iar un alt dosar al acestuia este examinat în judecată pentru furt și huliganism. Investigațiile continuă, timp în care persoana beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article