Juriul a decis: Trump vinovat pentru toate cele 34 de capete de acuzare

Juriul din cadrul procesului Stormy Daniels al fostului președinte al SUA, Donald Trump, a ajuns la un verdict, joi noapte, după două zile de deliberări. Juriul new-yorkez a...

Juriul din cadrul procesului Stormy Daniels al fostului președinte al SUA, Donald Trump, a ajuns la un verdict, joi noapte, după două zile de deliberări. Juriul new-yorkez a deliberat vreme de 11 ore pe parcursul a două zile. În urma acestui verdict, judecătorul de proces, Juan Merchan, urmează să stabilească pedeapsa pe care va trebui să o ispășească Donald Trump.

Fostul președinte american e pasibil de închisoare sau de amendă. Donald Trump a fost găsit vinovat pentru toate cele 34 capete de acuzare. Juriul a ajuns la acest verdict cu unanimitate, așa cum prevăd regulile procesului. Judecătorul Juan Merchan a stabilit că sentința va fi anunțată în data de 11 iulie, transmite breakingnews.md, cu referire la digi24.ro.

În cadrul acestui proces, Trump este acuzat că a încercat să ascundă plata unei sume de 130.000 de dolari către actrița de filme pentru adulți Stormy Daniels pentru ca aceasta să nu dezvăluie faptul că a întreținut relații sexuale cu el.

Trump a făcut această plată cu puțin timp înainte de alegerile prezidențiale din 2016, într-o încercare de a preveni apariția acestor informații în presă.

Fostul avocat al lui Trump, Michael Cohen, a dezvăluit, anterior că Trump i-a cerut să-i plătească actriței suma de bani pentru ca aceasta să nu dezvăluie nimic despre relațiile sexuale.

Trump a pledat nevinovat şi neagă că ar fi întreținut relații sexuală cu Daniels în 2006.

Condamnarea, însă, nu îl va împiedica pe Trump să încerce să recâștige Casa Albă şi nici nu îl va împiedica să preia funcţia, dacă va câştiga alegerile. Acesta ar putea să candideze sau să câștige inclusiv din închisoare. În cazul în care acest lucru se întâmplă, Trump nu va avea, însă, recordul de a fi primul candidat prezidențial care conduce o campanie din spatele gratiilor. În 1920, candidatul Partidului Socialist al Americii, Eugene Debs, a candidat la președinția SUA din închisoare, obținând puțin peste 910.000 de voturi.

In this article