Două orașe franceze oferă adăpost refugiaților palestinieni din Gaza

Oraşele Metz şi Lille, din nord-estul, respectiv nordul Franţei, şi-au anunţat joi disponibilitatea de a primi refugiaţi din Gaza. Primarul Francois Grosdidier din Metz, fost reprezentant al partidului...

Oraşele Metz şi Lille, din nord-estul, respectiv nordul Franţei, şi-au anunţat joi disponibilitatea de a primi refugiaţi din Gaza.

Primarul Francois Grosdidier din Metz, fost reprezentant al partidului de dreapta Les Republicains (Republicanii) a declarat că oraşul şi-a anunţat voluntariatul la ministerul francez de externe. El a declarat că sunt aşteptate în primul rând familii care fug de războiul purtat de Israel împotriva grupării palestiniene Hamas, conflict care „provoacă o dramă umanitară imensă şi afectează populaţii nevoite să părăsească acest teritoriu (Gaza) devenit câmp de luptăm, fără niciun adăpost posibil”, transmite breakingnews.md cu referire la digi24.ro.

El a arătat că localitatea cu circa 120.000 de locuitori „a contribuit întotdeauna la primirea refugiaţilor victime ale războaielor”, în special sirieni şi ucraineni.

Oferta sa a venit ca reacţie la o cerere a ministerului de externe de la Paris, a precizat joi primăria.

Primăria socialistă din Lille, care s-a mobilizat în ultimii ani pentru primirea unor afgani şi ucraineni, a comunicat agenţiei France Presse că a „primit acordul pentru a găzdui doi artişti palestinieni” şi este dispusă să primească şi alţii. Instituţia nu a precizat despre al cui acord este vorba.

Lille are o populaţie de 230.000, menţionează AFP, citată de Agerpres.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article