ANSA, despre intoxicația de la un restaurant din Chișinău

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) comunică mai multe detalii despre petrecerea dintr-o sală de festivități din Chișinău, la care au participat 74 de invitați inclusiv opt...

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) comunică mai multe detalii despre petrecerea dintr-o sală de festivități din Chișinău, la care au participat 74 de invitați inclusiv opt copii, iar mai multe persoane au acuzat simptome de toxiinfecție cu adresarea ulterioară la instituțiile medicale, transmite Breaking News.

Conform informației parvenite din partea Centrului de Sănătate Publică (CSP) municipal, 38 de persoane sunt spitalizate, iar 5 urmează tratament la domiciliu.

Inspectorii ANSA de la DMSA Chișinău, fiind notificați despre cazul de toxiinfecție s-au deplasat la fața locului, unde a fost deschisă o anchetă epidemiologică. În cadrul acestei anchete s-au întreprins următoarele acțiuni: determinarea trasabilității produselor alimentare – materie primă, utilizate la prepararea bucatelor, starea sanitar-igienică a blocului alimentar, condițiile de preparare și păstrare a bucatelor, respectarea regimurilor termice de procesare și păstrare a preparatelor, prelevarea probelor diurnă a bucatelor gata și a materiei prime pentru investigații de laborator, conformitatea personalului implicat în procesul tehnologic rigorilor prevăzute de legislația în vigoare.

În rezultatul acestor investigații s-a constat că, produsele alimentare achiziționate au fost însoțite de documente de proviniență și calitate, fapt ce atestă trasabilitatea acestor produse. Fluxurile tehnologice corespund normativelor în vigoarem comunică ANSA.

La moment, ancheta epidemiologică este în derulare, mai adaugă Agenția, iar investigațiile sunt făcute de comun acord cu specialiștii din cadrul CSP Chișinău. „Odată cu finalizarea examenelor de laborator și elucidarea tuturor circumstanțe, va fi stabilită cauza intoxicației. ANSA va prezenta informații suplimentare pe măsura derulării anchetei”, mai comunică Agenția.

In this article

Join the Conversation