Permisul de conducere va fi anulat pentru șoferii ce depășesc limitele maxime de viteză

În cadrul Ministerului Afacerilor Interne se discută acum probabilitatea elaborării unui nou proiect prin care să se introducă pedeapsa prin anulare a permisului de conducere și în cazul...

În cadrul Ministerului Afacerilor Interne se discută acum probabilitatea elaborării unui nou proiect prin care să se introducă pedeapsa prin anulare a permisului de conducere și în cazul depășirii limitelor maxime de viteză, transmite Breaking News.

Potrivit informațiilor oferite pentru portalul Sputnik Moldova de către responsabilii din MAI, în prezent, experții din cadrul instituției sunt la etapa elaborării acestui document.

Astfel, dacă această inițiativă va trece toate etapele, atunci șoferii care vor fi documentați că au depășit limitele maxime de viteză vor rămâne fără permis de conducere.

Limitele maxime de viteză a vehiculelor pe drumurile publice din Republica Moldova sunt: în localităţi − 50 km/h, prin zonele rezidenţiale şi teritoriile adiacente drumului – 20 km/h, iar în zonele pietonale – 5 km/h.

În afara localităților limitele maxime de viteză a vehiculelor sunt: 110 km/h − pe drumurile semnalizate prin indicatorul 5.4 („Drum pentru automobile” – drum destinat numai circulaţiei automobilelor, autobuzelor şi motocicletelor); 90 km/h − pe celelalte drumuri.

În cazul în care siguranţa traficului se garantează, această limită pe anumite sectoare de drum sau benzi de circulaţie, pentru unele tipuri de vehicule, poate fi majorată până la 70 km/h, prin instalarea indicatoarelor de semnificaţie corespunzătoare.

In this article


Join the Conversation