Ajustarea tarifelor la lumină și gaz discutate de către ANRE

Ajustarea tarifelor la energia electrică și la gazele naturale au fost principalul subiect de discuţii dintre membrii Consiliului de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică cu...

Ajustarea tarifelor la energia electrică și la gazele naturale au fost principalul subiect de discuţii dintre membrii Consiliului de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică cu reprezentanții Misiunii Fondului Monetar Internațional. Întrevederea a avut loc marţi, iar părţile au vorbit şi despre impactul acestor modificări asupra consumatorilor finali. Despre aceasta ANRE a anunţat printr-un comunicat de presă, transmite Breaking News cu referire la publika.md.

Potrivit unor surse din cadrul ANRE, ajustările despre care se vorbeşte în comunicatul de presă al instituţiei, înseamnă scumpirea gazului şi a energiei electrice. Preţurile ar putea reveni la cele de până la ieftinire sau vor fi mai mari.

Recent, şeful statului Igor Dodon a declarat că tariful la gaz ar putea crește cu 35 de procente.

Ultima ieftinire a gazelor naturale, cu peste 20 la sută, a avut loc în luna martie 2018, în urma unei solicitări în acest sens a fostului Guvern, condus de democratul Pavel Filip. Mai târziu s-a micşorat şi tariful pentru energia electrică, cu peste 10 la sută.

 

In this article


Join the Conversation