Prim-ministrul Maia Sandu, în dialog cu Comisarul Johannes Hahn

Posibilitățile de consolidare a dialogului la nivel înalt dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, lansat la Chişinău cu câteva săptămâni în urmă, au fost discutate astăzi de Prim-ministrul...

Posibilitățile de consolidare a dialogului la nivel înalt dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, lansat la Chişinău cu câteva săptămâni în urmă, au fost discutate astăzi de Prim-ministrul Maia Sandu, aflată în vizită oficială la Bruxelles, și Comisarul European pentru Politica Europeană de Vecinătate şi Negocieri pentru Extindere, Johannes Hahn, transmite stiridinmoldova.md.

Prim-ministrul Maia Sandu a informat oficialul UE despre ultimele evoluţii politice din Republica Moldova, precum şi despre acţiunile întreprinse de către Guvern şi Parlament pentru avansarea agendei de reforme.

De asemenea, în cadrul întrevederii au fost abordate subiectele ce țin de cooperarea pe programe de asistenţă cu UE, precum şi posibilităţile de aprofundare a cooperării bilaterale prin prisma platformei Parteneriatului Estic, care celebrează anul acesta 10 ani de la înfiinţareLa rândul său, Comisarul Hahn a salutat acţiunile întreprinse de către Guvern în avansarea reformelor.

Totodată, Johannes Hann a subliniat faptul că vor fi identificate măsuri concrete de sprijin pentru Republica Moldova, având la bază angajamentul ferm de a implementa prevederile Acordului de Asociere RM-UE.

Discursul Prim-ministrului Republicii Moldova, Maia Sandu, după întrevederea cu Comisarul European pentru Politica Europeană de Vecinătate şi Negocieri pentru Extindere, Johannes Hahn.

In this article


Join the Conversation