CEC, invitație de presă

Comisia Electorală Centrală invită reprezentanții mass-media la prezentarea a două instrumente noi de informare a cetățenilor cu privire la organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare și a referendumului republican...

Comisia Electorală Centrală invită reprezentanții mass-media la prezentarea a două instrumente noi de informare a cetățenilor cu privire la organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare și a referendumului republican consultativ din 24 februarie 2019, transmite Breaking News.

Scopul evenimentului este de a informa despre lansarea aplicației Diaspora.Votează.md, ce va permite fiecărui cetățean aflat, în ziua de 24 februarie curent, în afara țării să afle care sunt cele mai apropiate secții de votare de locul aflării sale. Mai mult, pentru facilitarea exercitării dreptului la vot a acestora, în ziua alegerilor, aplicația va indica și care dintre secții este mai puțin aglomerată.

De asemenea, în cadrul evenimentului, va fi prezentată noua interfață care va reflecta prezența la vot în ziua alegerilor și rezultatele preliminare ale acestora.

Evenimentul va avea loc luni, 11 februarie 2019, începând cu ora 11:00, în Sala de ședințe a Comisiei Electorale Centrale, etajul III (str. Vasile Alecsandri, 119).

Activitatea se desfășoară cu suportul Proiectului „Consolidarea democrației în Moldova prin alegeri incluzive și transparente” implementat de PNUD Moldova cu suportul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Ambasadei Marii Britanii la Chișinău prin intermediul Fondului Buna Guvernare și al Ambasadei Olandei prin Programul Matra.”

In this article


Join the Conversation