Accesibilitate secțiile de votare din Republica Moldova

Comisia Electorală Centrală invită instituțiile mass-media la prezentarea rezultatelor auditului privind accesibilitatea secțiilor de votare, eveniment ce face parte din Campania „Acces egal pentru toți în secțiile de...

Comisia Electorală Centrală invită instituțiile mass-media la prezentarea rezultatelor auditului privind accesibilitatea secțiilor de votare, eveniment ce face parte din Campania „Acces egal pentru toți în secțiile de votare”, transmite Breaking News.

În luna mai 2019, Alianța „INFONET” a realizat un audit al 612 clădiri publice din raioanele Edineț, Hîncești, Căușeni, municipiile Chișinău și Bălți și UTA Găgăuzia. Clădirile publice evaluate reprezintă și spații în care sunt organizate secții de votare atunci când au loc alegeri în Republica Moldova. La acest eveniment, vor fi prezentate concluziile experților evaluatori și recomandările lor. De asemenea, publicul va afla cât de accesibile sunt intrările în clădirile publice, sala în care se organizează votarea și grupurile sanitare.

Ținând cont că la 20 octombrie 2019 sunt organizate alegeri locale generale, Comisia Electorală Centrală își propune să crească gradul de sensibilizare asupra importanței accesului în clădirile publice, mai ales în secțiile de votare.

Evenimentul va avea loc miercuri, 14 august 2019, începând cu ora 10.00, la Radisson Blu Leogrand (Sala Loft), str. Mitropolit Varlaam 77.

In this article


Join the Conversation