CNAS: Ziua uşilor deschise pentru reprezentanţii diasporei

La 15 august, curent, între orele 10.00-12.00, Casa Naţională de Asigurări Sociale, în subordinea căreia se află 40 de subdiviziuni teritoriale, organizează Ziua uşilor deschise pentru reprezentanţii diasporei,...

La 15 august, curent, între orele 10.00-12.00, Casa Naţională de Asigurări Sociale, în subordinea căreia se află 40 de subdiviziuni teritoriale, organizează Ziua uşilor deschise pentru reprezentanţii diasporei, în cadrul Zilelor Diasporei, anunţate de Guvernul Republicii Moldova, transmite Breaking News.

Evenimentul are scop fortificarea relaţiilor dintre Guvern şi diasporă, precum şi mobilizarea diasporei şi societăţii civile pentru promovarea acţiunilor comune orientate spre dezvoltarea durabilă a Republicii Moldova.

De menţionat că CNAS a stabilit şi transferă peste 602 de pensii beneficiarilor care domiciliază pe teritoriul altui stat. De asemenea, circa 760 de cetăţeni ai Republicii Moldova, care au activat legal în alt stat, beneficiază de pensii din partea ţării respective, având domiciliu în Moldova. În afară de acordarea şi transferul pensiilor unele acorduri reglementează stabilirea indemnizaţiilor de maternitate, ajutorului de şomaj, indemnizaţiilor pentru incapacitate temporară de muncă, ajutorului de deces şi indemnizaţiei pentru creşterea copilului până la 3 ani.

In this article


Join the Conversation