Ministerul Apărării şi Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat au încheiat un acord de colaborare

Ministerul Apărării şi Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat (SPPS) au încheiat astăzi, în premieră, un acord de colaborare, transmite Breaking News. Documentul a fost semnat de...

Ministerul Apărării şi Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat (SPPS) au încheiat astăzi, în premieră, un acord de colaborare, transmite Breaking News.

Documentul a fost semnat de ministrul Apărării Pavel Voicu şi directorul SPPS, Iaroslav Martin, la sediul instituţiei de apărare.

Potrivit acordului, structurile vor coopera în diverse domenii, printre care consolidarea sistemului de securitate şi apărare națională, implementarea comună a prevederilor din strategiile și politicile naționale de apărare și a celor sectoriale în domeniile apărării și securității naționale, managementul crizelor şi situațiilor de urgență, formareași dezvoltarea profesională a personalului, paza tehnică a infrastructurii şi altele.

Prezentul Acord este încheiat pe o perioadă de 3 ani şi are ca scop crearea cadrului juridic necesar cooperării în vederea executării misiunilor statale de apărare și securitate, instruire și perfecționare a personalului, bazate pe interesul reciproc.

In this article


Join the Conversation