Vladimir Putin intenţionează să efectueze o vizită în China

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, intenţionează să efectueze o vizită oficială în China, în luna octombrie, în cadrul eforturilor de intensificare a relaţiilor cu Beijingul pe fondul tensiunilor extreme...

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, intenţionează să efectueze o vizită oficială în China, în luna octombrie, în cadrul eforturilor de intensificare a relaţiilor cu Beijingul pe fondul tensiunilor extreme cu Occidentul din cauza invaziei militare ruse în Ucraina.

“Este cunoscut faptul că am primit o invitaţie şi că intenţionăm să mergem în China în octombrie, când va avea loc Forumul iniţiativei «O centură, un Drum»”, a declarat marţi Iuri Uşakov, un consilier prezidenţial rus, citat de agenţia Interfax şi de cotidianul Le Monde, transmite breakingnews.md cu referire la mediafax.ro.

Aceasta ar fi prima vizită efectuată de Vladimir Putin în China după lansarea invaziei militare ruse în Ucraina, în februarie 2022.

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a efectuat o vizită de stat în Rusia în martie 2023. Moscova a intensificat relaţiile cu Beijingul în contextul sancţiunilor masive impuse de Occident Rusiei din cauza invaziei militare în Ucraina.

In this article