6 tentative de trafic ilicit de mărfuri prevenite de către funcționarii postului vamal Leușeni

În ultimele 12 ore, funcționarii postului vamal Leușeni au prevenit 6 tentative de trafic ilicit de mărfuri: În cele șase cazuri, controlului vamal fizic detaliat au fost supuse...

În ultimele 12 ore, funcționarii postului vamal Leușeni au prevenit 6 tentative de trafic ilicit de mărfuri:

În cele șase cazuri, controlului vamal fizic detaliat au fost supuse mijloacele de transport care transportau pasageri și colete neînsoțite din Uniunea Europeană spre Republica Moldova.

Astfel, în rezultatul efectuării controlului fizic detaliat al bagajelor pasagerilor cât și a coletelor neînsoțite, de către funcționarii vamali au fost depistate mărfuri în cantități comerciale care urmau a fi introduse pe teritoriul Republicii Moldova fără a fi declarate, după cum urmează.

În primul și al doilea caz, controlului vamal fizic au fost supuse două autocare care efectuau cursa neregulată Italia – Republica Moldova, respectiv, Franța – Republica Moldova și transportau pasageri și colete neînsoțite. În rezultatul controlului, în compartimentul marfar printre bagajele personale ale pasagerilor au fost depistate: un lot comercial de ochelari cu inscripția unor branduri renumite și un lot comercial de vaze pentru flori, nedeclarate controlului vamal.

În celelalte patru cazuri, controlului vamal fizic au fost supuse patru microbuze ce transportau colete din Franța și respectiv din Italia spre Republica Moldova. În rezultatul controlului, în compartimentul marfar printre coletele neînsoțite au fost depistate: loturi comerciale de produse medicamentoase, produse cosmetice, parfumuri, genți  și componente pentru panouri fotovoltaice, toate nedeclarate organului vamal.

Cercetările continuă în scopul stabilirii complete a circumstanțelor. Făptașii riscă amenzi conform art. 287, alin. (10) Cod Contravențional al RM.

Menționăm că, bunurile confiscate de organele vamale sunt transmise Serviciului Fiscal de Stat, în conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 972 din 2001. Pentru mai multe informații la acest subiect, puteți consulta pagina web a Serviciului Fiscal de Stat (https://sfs.md/ro/bunuri-confiscate).

In this article