Și-a asumat rolul de „curier” de acte, iar acum riscă cercetare penală

Un conațional ar fi acceptat să transmită în Germania un plic cu trei acte românești, însă acum riscă să fie cercetat pentru deținerea documentelor oficiale false. Din primele...

Un conațional ar fi acceptat să transmită în Germania un plic cu trei acte românești, însă acum riscă să fie cercetat pentru deținerea documentelor oficiale false. Din primele verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că cele două cărți de identitate și un permis de conducere prezintă semne clare de falsificare.

Ieri, 5 septembrie 2022, în punctul de trecere a frontierei Leușeni s-a apropiat la linia de control un microbuz de rută ocazională „Moldova-Germania”. În cadrul procedurii de identificare a călătorilor, polițistul de frontieră a observat că unul dintre pasageri este agitat și pentru a exclude orice suspiciune, persoana și bagajul acestuia au fost supuse controlului adițional. Ca urmare, dosit în geanta personală a fost depistat și ridicat un plic. În declarații, moldoveanul a spus că plicul nu-i aparține, i-ar fi fost dat de către o persoană pentru a-l transmite în Germania. „Așteptam pornirea cursei când s-a apropiat un cetățean și m-a rugat să iau acest plic, neștiind că ar conține acte falsificate.” a mărturisit tânărul de 24 de ani.

La examinarea cu tehnica specială a documentelor românești – două cărți de identitate și un permis de conducere, emise pe numele unor persoane străine, polițiștii de frontieră au stabilit că nu corespund după formă și fond unor acte veridice.

În fapt, cercetările pe caz continuă. Persoana și-a urmat drumul spre Germania, însă a asigurat de colaborare cu oamenii legii în vederea elucidării circumstanțelor și identificării tuturor persoanelor care se fac vinovate de ilegalitatea comisă.

Notă: Poliția de Frontieră intervine cu solicitarea către cetățeni de a prezenta maximă atenție și grijă când acceptă astfel de „ajutoare” pentru alte persoane sau activități de curierat. Deținerea și folosirea actelor oficiale false este o infracțiune și se sancționează penal.

In this article