13 pompieri au devenit paramedici SMURD

Treisprezece salvatori din cadrul Detaşamentului Căutare Salvare nr.1 din municipiul Chişinău au devenit paramedici ai Serviciului Mobil de Reanimare Descarcerare. Angajaţii IGSU au absolvit cursul de paramedici după...

Treisprezece salvatori din cadrul Detaşamentului Căutare Salvare nr.1 din municipiul Chişinău au devenit paramedici ai Serviciului Mobil de Reanimare Descarcerare. Angajaţii IGSU au absolvit cursul de paramedici după ce au fost instruiţi de formatori pe parcursul a şase săptămâni, transmite Breaking News.

Salvatorii au învăţat cum să acorde ajutor în caz de stop cardiac, fracturi, arsuri, intoxicaţii, politraumatisme, hipo şi hiper glicemie, căderi de la înălţime, dar şi electrocutare. Aceştia vor lucra în calitate de paramedici în echipajele de intervenţie, după ce vor merge la practică în Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi.

Potrivit IGSU la moment în Republica Moldova sunt 119 paramedici SMURD, care intervin pentru acordarea primului ajutor calificat în nordul şi sudul ţării. De la lansarea Serviciului Mobil de Reanimare şi Descarcerare în ţara noastră peste 14 mii de oameni au beneficiat de prim ajutor în situaţii de risc.

In this article


Join the Conversation