Drumul dintre posturile vamale „Giurgiulești” și ”Reni” intră în reparație

Porțiunea de drum care leagă posturile vamale „Giurgiulești” și „Reni” intră de mâine, 22 martie, în reparație capitală. Lucrările de reabilitare sunt realizate în cadrul proiectului de modernizare...

Porțiunea de drum care leagă posturile vamale „Giurgiulești” și „Reni” intră de mâine, 22 martie, în reparație capitală. Lucrările de reabilitare sunt realizate în cadrul proiectului de modernizare a posturilor comune de control „Giurgiulești-Reni” și „Cuciugan-Pervomaisk” de pe teritoriul Ucrainei, transmite Breaking News.

Potrivit reprezentanților proiectului, lucrările sunt preconizate pentru opt zile. Acestea vor fi efectuate etapizat, fiind disponibilă o singură bandă de circulație, dar care va fi rezervată doar autoturismelor.

În acest context, având în vedere lucrările de reconstrucție, dar și fluxul sporit de autocamioane prin respectivul post (~300 u/t pe zi), le recomandăm transportatorilor de mărfuri să opteze pentru posturile vamale „Vulcănești-Vinogradovka” sau „Mirnoe – Tabaki” (în cazul mărfurilor supuse controlului sanitar-veterinar și fitosanitar).

Punctele comune de trecere a frontierei „Giurgiulești-Reni” și „Cuciugan-Pervomaisk” sunt renovate în cadrul proiectului „Consolidarea managementului integrat al frontierei de-a lungul frontierei moldo-ucrainene”, finanțat de Uniunea Europeană, cofinanțat de Guvernele Republicii Moldova și Ucrainei și implementat de Organizația Internațională pentru Migrație în Ucraina. Bugetul proiectului este de 5,75 milioane de euro. Acesta a fost derulat din data de 6 februarie 2018, cu o perioadă de implementare de 28 de luni.

In this article


Join the Conversation