Ziua mondială a bicicletei

Pe 12 aprilie 2018, Adunarea Generală ONU a adoptat Ziua Mondială a Bicicletei. Aceasta se sărbătoreşte, anual, la 3 iunie, conform site-ului oficial www.un.org, transmite Breaking News. Hotărârea...

Pe 12 aprilie 2018, Adunarea Generală ONU a adoptat Ziua Mondială a Bicicletei. Aceasta se sărbătoreşte, anual, la 3 iunie, conform site-ului oficial www.un.org, transmite Breaking News.

Hotărârea a fost adoptată la cea de-a 72-a sesiune a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, prin Rezoluţia A/RES/72/272. Motivele adoptării acestei hotărâri au fost, printre altele, recunoaşterea contribuţiei sportului în realizarea Obiectivelor de dezvoltare ale mileniului şi ale Agendei pentru dezvoltare durabilă 2030, recunoaşterea unicităţii, a longevităţii şi a versatilităţii bicicletei care este folosită de două secole ca mijloc de deplasare simplu, ieftin, durabil, ecologic şi bun pentru sănătate.

Aceeaşi rezoluţie încurajează statele membre să atenueze condiţiile de siguranţă pe drumurile publice şi să introducă aceste condiţii în planurile de mobilitate sustenabilă, în planificarea şi dezvoltarea infrastructurii de transport, să promoveze folosirea bicicletei în rândul tuturor cetăţenilor ca mijloc de întărire a sănătăţii fizice şi mentale şi să dezvolte o cultură a ciclismului în societate, conform sursei citate.

 

In this article


Join the Conversation