Zilele Medicale ale Spitalului Clinic Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail”, la I-a ediție

Zilele Medicale ale Spitalului Clinic Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail”, au fost sărbătorite astăzi, în premieră. De Hramul Spitalului „Sfântul Arhanghel Mihail”, marcat anual la 21 noiembrie, instituția medicală...

Zilele Medicale ale Spitalului Clinic Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail”, au fost sărbătorite astăzi, în premieră. De Hramul Spitalului „Sfântul Arhanghel Mihail”, marcat anual la 21 noiembrie, instituția medicală cu 193 de ani de istorie a organizat Zilele medicale, la care au participat angajații spitalului, directori de instituţii medicale din Capitală, dar academicieni, şi personalități notorii, medici din România.

Primarul general Ion Ceban a venit cu felicitări către toți angajații spitalului. Edilul a mulțumit pentru munca depusă zi de zi, dedicaţie şi profesionalism inclusiv în perioada pandemiei de Covid-19.

„În anul în care Primăria Chişinău l-a dedicat „Lucrătorului Medical” consider acest eveniment important pentru spital, contribuie la schimbul de opinii asupra actualităților în medicină. Sunt sigur că interacțiunea cu personalități medicale de înaltă anvergură, pilonii medicinii moderne din Republica Moldova și de peste hotarele ei va spori calitatea actului medical.

SCM „Sfântul Arhanghel Mihail” este o instituţie exemplu la nivel de ţară, cu 335 de paturi. Cei aproximativ 500 de angajați tratează anual circa 16 mii de pacienți.

În ultimii ani am reușit împreună să realizăm mai multe proiecte pentru SCM „Sfântul Arhanghel Mihail”
– Au fost renovate şi deschise secții noi.
– A fost inaugurată Secţia Imagistică și Radiologie.
– A fost procurat unul din cele mai performante tomografe, acesta fiind un proiect medical de anvergură din ultimii 30 de ani pentru municipalitate. Astăzi acest aparat medical este unicul de acest fel din republică, iar Spitalul deține cea mai performantă și vastă gamă de servicii de imagistică și diagnostic din municipiul Chișinău.
– A fost creat Centrul Municipal de Reabilitare Medicală.
– S-au făcut investiţii în infrastructura spitalului

Doar pentru anul 2022 din bugetul municipal au fost investiţi în acest spital peste 20 de mil. de lei”, a punctat Ceban.

Edilul spune că municipalitatea va continua să investească în domeniul sănătății. „Să ne axăm pe prevenirea maladiilor şi să creăm condiții mai bune și prietenoase pentru medici şi pacienţi. Avem nevoie de medicii noştri de valoare aici, acasa”, a punctat Ceban.

In this article