Peste 80% dintre chișinăuieni se simt în siguranță în orașul lor

Majoritatea absolută a locuitorilor municipiului Chișinău se simte confortabil atunci când se deplasează prin cartiere. 80 la sută dintre participanții la cel mai recent sondaj al Companiei ”Date...

Majoritatea absolută a locuitorilor municipiului Chișinău se simte confortabil atunci când se deplasează prin cartiere. 80 la sută dintre participanții la cel mai recent sondaj al Companiei ”Date Inteligente” susțin că le este foarte ușor și ușor să se deplaseze pe străzile din zonele unde locuiesc.

De asemenea, conform categoriilor făcute de realizatorii studiului, aproximativ 80 la sută dintre persoanele în etate beneficiază de comodități medii sau mari în cartierele unde locuiesc. Studiul, în schimb, arată că 57 de procente dintre persoanele în cărucior întâmpină incomodități, iar în cazul părinților care ies la plimbare cu cărucioarele – cota este de 36 la sută. Pe de altă parte, 60 la sută dintre mame și tați apreciază eforturile depuse de primărie și susțin că se simt comod pe străzile Capitalei.

Totodată, peste 60 la sută dintre persoanele chestionate apreciază faptul că au fost amenajate căi speciale și scări în parcuri. Peste 65% sunt mulțumiți de amenajările trecerilor fără bordură. De asemenea, câte o cotă de 67 la sută a fost înregistrată și în rândul celor care apreciază accesul pe rampă în instituțiile publice și în transportul public. Sondajul Companiei ”Date Inteligente”, realizat în cadrul Proiectului Buget Civil, a fost efectuat pe un eșantion de 1522 de persoane în perioada 15 august-20 septembrie, iar marja de eroare este de 2,51%.

In this article