Zelenski: Agresiunea rusă se apropie de punctul în care poate ceda

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, în discursul său de miercuri seară, că simte că agresiunea rusă se apropie de punctul în care poate ceda. El a exprimat...

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, în discursul său de miercuri seară, că simte că agresiunea rusă se apropie de punctul în care poate ceda. El a exprimat mulțumiri Danemarcei pentru decizia de înființare a unui fond de sprijin pentru Ucraina în valoare de un miliard de dolari, transmite Hotnews.ro. Potrivit estimărilor Institutului pentru Studiul Războiului (ISW), numărul atacurilor trupelor ruse de la Bahmut a scăzut „în mod semnificativ” în ultimele zile.

Hotnews.ro
Sursa: Hotnews.ro

„A fost o zi internațională fructuoasă pentru țara noastră, pentru apărarea noastră. A mai avut loc o întâlnire în format Ramstein, a zecea deja. Muniție pentru războinicii noștri, artilerie, tancuri, protecția cerului ucrainean – toate acestea au fost discutate. Există soluții. Sunt recunoscător Statelor Unite, care coordonează Ramstein, și tuturor partenerilor noștri pentru disponibilitatea lor fermă de a ajuta. Acest lucru este deosebit de important acum, când simțim că agresiunea rusă se apropie de punctul în care poate ceda. Nu există niciun terorist care să-și dezvolte potențialul confruntând lumea liberă. Rusia nu face excepție”, a spus Zelenski.

Zelenski menționează necesitatea creșterii presiunii pentru teroare, referindu-se la sancțiuni împotriva Rusiei, presiune politică și juridică în apărarea Ucrainei.

„Trebuie să creștem constant presiunea pentru teroare. Presiuni în apărarea noastră, în sancțiuni împotriva Rusiei, în distrugerea modului în care statul rus și companiile sale eludează sancțiunile, în presiune politică și juridică. Cu cât punem mai multă presiune asupra lor, cu atât ne vom îndrepta mai repede către restabilirea integrității noastre teritoriale și ordinii juridice internaționale. Facem totul pentru ca partenerii noștri să simtă asta. Această necesitate de a continua presiunea. Pas cu pas. Fără încetare”, a adăugat el.

Conform estimărilor Institutului pentru Studiul Războiului (ISW) atacul rușilor asupra orașului Bahmut se apropie de „punctul culminant”.

„Rusia are o rată extrem de mare a pierderilor”, a precizat consilierul militar Ian Stubbssss, într-o declarație făcută în cadrul OSCE. „Pierderile de vieți omenești sunt colosale raportate la câștigul teritorial făcut, de aproximativ 25 de kilometri”.

Rusia a pierdut între 20.000 – 30.000 de militari doar în bătălia de la Bahmut, din luna mai a anului trecut și până în prezent, conform estimărilor guvernului britanic.

Pe lângă militarii morți și răniți în lupta pentru Bahmut, armata rusă a pierdut, totodată, un număr „colosal” de blindate și vehicule militare.

Conform Institutului pentru Studiul Războiului, numărul atacurilor trupelor ruse de la Bahmut a scăzut „în mod semnificativ” în ultimele zile. Experții ISW consideră că „ofensiva trupelor Wagner nu va fi suficientă pentru cucerirea Bahmutului”.

„Forțele ruse nu desfășoară în prezent operațiuni ofensive reușite în alte zone ale frontului și, în condițiile în care ritmul operațiunilor militare încetinește în sectoarele critice, forțele ucrainene au șansa de a recâștiga ințiativa”, susține ISW.

sursa

In this article