VIDEO// Război în toată regula la Napoli

În centrul orașului Napoli au avut loc ciocniri serioase între fanii lui Eintracht Frankfurt și poliție, înaintea meciului echipei germane cu Napoli, miercuri, din Liga Campionilor. Geamurile mașinilor...

În centrul orașului Napoli au avut loc ciocniri serioase între fanii lui Eintracht Frankfurt și poliție, înaintea meciului echipei germane cu Napoli, miercuri, din Liga Campionilor.

Geamurile mașinilor au fost sparte, iar fanii au aruncat cu torțe, scaune și alte obiecte, în timp ce trecătorii nevinovați s-au refugiat în baruri și restaurante. O mașină de poliție și alte vehicule au fost incendiate.

Polițiștii, echipați pentru intervenție în forță, au reușit în cele din urmă să calmeze situația, urcând fanii în autobuze pentru a-i duce la hotelurile lor

Situația putea să arate și mai rău, dar poliția a intervenit la timp și a reușit să blocheze ultrașii lui Napoli să intre în contact cu fanii germani. Aceștia au aruncat însă cu pietre și sticle în autobuze.

“Monitorizez ceea ce s-a întâmplat pe străzile noastre. Un climat inacceptabil de gherilă”, a declarat primarul orașului Napoli, Gaetano Manfredi, pe Twitter. “Mulțumesc forțelor de poliție care au acționat pentru a garanta siguranța cetățenilor. Fac un apel la napoletani, fiți responsabili”.

Nu au existat informații imediate despre arestări sau răniți.

Poliția a fost în alertă maximă în orașul italian – aproximativ 800 de ofițeri au fost desfășurați – deoarece peste 600 de fani au sosit din Germania, în ciuda faptului că Frankfurt a renunțat la alocarea de bilete pentru meciul din turul 16-imilor de finală în semn de protest. Acest număr a fost sporit și mai mult de ultrașii Atalantei, care au o rivalitate acerbă cu Napoli.

Clubul german s-a opus unei decizii a autorităților locale din Napoli care interzicea tuturor fanilor care sunt rezidenți în Frankfurt să cumpere bilete, în urma tulburărilor dintre suporteri din timpul primei manșe din Germania.

 

 

In this article