Zeci de tone de carne și fructe, dar și peste 30.000 de ouă, distruse de ANSA din cauza neconformităților

Potrivit reprezentanților instituției, în primele opt luni ale anului s-au efectuat mai multe controale planificate, dar și inopinate pentru verificarea produselor alimentare de origine animală și non-animală, scrie...

Potrivit reprezentanților instituției, în primele opt luni ale anului s-au efectuat mai multe controale planificate, dar și inopinate pentru verificarea produselor alimentare de origine animală și non-animală, scrie echipa.md.

În cadrul acestora, au fost prelevate probe pentru efectuarea de analize de laborator, urmărindu-se conformitatea produselor alimentare, încadrarea calității acestora în limitele maxime admise, inclusiv privind prezența de reziduuri de pesticide și nitrați. În rezultat, a fost interzisă introducerea pe piață a două tone de caise uscate, dar și a peste 10 tone de prune uscate. De asemenea, au fost scoase din comerț, 1500 de kg de produse de cofetărie, 14.000 de kg de struguri, 7.000 de kg de unt și peste 4 tone de carne de pui.

Totodată, agenții au dispus distrugerea a 4.000 de kg de pepene galben. Iar un lot de 350 de kg de lapte praf a fost utilizat condiționat în calitate de ingredient pentru hrana de animale. Agenții pentru siguranța alimentelor au dispus și nimicirea a 30.000 de ouă de găină care erau infectate cu Salmonella.

În acest context Agenția vine cu recomandarea de a procura produse alimentare doar din locuri autorizate, iar comercianților li se impune obligațiunea să dețină acte prin care să confirme calitatea și inofensivitatea produselor alimentare pe care le comercializează.

In this article