Ion Ceban: Ajutorul material de 700 de lei, acordat de Primăria municipiului Chişinău pentru 8000 de copii din familiile defavorizate din capitală, poate fi ridicat de la Poșta Moldovei

Ajutorul material de 700 de lei, acordat de Primăria municipiului Chişinău pentru 8000 de copii din familiile defavorizate din capitală, pentru pregătirea elevilor de noul an școlar 2022...

Ajutorul material de 700 de lei, acordat de Primăria municipiului Chişinău pentru 8000 de copii din familiile defavorizate din capitală, pentru pregătirea elevilor de noul an școlar 2022 – 2023 (tranșa I), a fost transferat către prestatorul de servicii de plată ÎS „Poșta Moldovei”, în data de 02.08.2022.

Potrivit primarului general Ion Ceban, anual, în perioada lunilor aprilie – mai (tranşa întâi), la instituția de învățământ sunt depuse dosarele pentru susținerea financiară a beneficiarilor din clasele a II – IX și a XI – XII.

„În prima etapă au beneficiat de ajutorul enunțat 6.423 de copii, în acest scop din bugetul municipal fiind alocați 4,5 milioane de lei. În etapa a doua, pe parcursul lunii septembrie, urmează să fie completate și aprobate listele beneficiarilor din clasele a I-a, V-a și a X-a (noi formate).

Beneficiarii de ajutor material unic pentru pregătirea de școală sunt:
-Familiile fără venituri sau cu venituri mici
-Familiile cu mulți copii
-Familiile monoparentale
-Familiile în care unul din părinți are grad de dizabilitate
-Familiile în care a fost instituită tutelă/curatelă (cu părinți decedați, lipsiți de drepturile părintești, inapți de muncă)”, a punctat edilul.

Ajutorul material este eliberat de către prestatorul de servicii de plată, titularului sau mandatarului, împuternicit în modul corespunzător, la prezentarea buletinului de identitate a acestuia.

In this article