Zborurile civile pe Aeroportul Internațional Chișinău au fost reluate

Zborurile civile pe Aeroportul Internațional Chișinău au fost reluate. Până la ora 07:00 (ora locală), 2 iunie 2023, spațiul aerian al Republicii Moldova a fost temporar restricționat pentru...

Zborurile civile pe Aeroportul Internațional Chișinău au fost reluate.

Până la ora 07:00 (ora locală), 2 iunie 2023, spațiul aerian al Republicii Moldova a fost temporar restricționat pentru zborurile aeronavelor civile și alte activități de utilizare a spațiului aerian (planoare, baloane cu aer cald, aeronave fără pilot etc.).

Au fost permise doar zborurile aeronavelor care transportau delegațiile oficiale ce au participat la Summitul Comunității Politice Europene.

Spațiul aerian al Moldovei a fost închis pentru toate zborurile aeronavelor civilelor din data de 1 iunie, ora locală 00:00, până pe 2 iunie, ora locală 07:00.

În contextul întâlnirilor bilaterale cu autoritățile Republicii Moldova preconizate pentru 2 iunie, o parte din oficialii europeni a rămas la Chișinău. Astfel, unele măsuri de securitate vor fi valabile pe parcursul zilei de astăzi.

Așadar, în vederea asigurării unui confort în trafic, precum și menținerii nivelului corespunzător de securitate publică, autoritățile naționale reamintesc despre necesitatea:
– respectării regulilor de circulație rutieră și adaptarea conduitei la condițiile de trafic;
– parcării automobilelor doar în locuri amenajate, pentru evitarea blocării carosabilului și traseelor în perimetrele de securitate;
– deținerii actelor de identitate, pentru identificarea persoanelor, la necesitate.

In this article