Patru tineri au dat foc unui cămin de fete în Guyana, din răzbunare

Patru tineri au dat foc unui cămin de fete din Guyana, din răzbunare. Este al doilea incendiu provocat, care are loc în ultimele două săptămâni, după cel la...

Patru tineri au dat foc unui cămin de fete din Guyana, din răzbunare. Este al doilea incendiu provocat, care are loc în ultimele două săptămâni, după cel la un internat, tot de fete, care a dus la 19 morți.

Incendiul de joi dimineață a avut loc la un cămin pentru fete la Karasabai, în Guyana, în apropierea frontierei cu Brazilia, potrivit poliţiei.

Nu au fost înregistrate victime. Cele 19 fete cu vârsta cuprinsă între 11 şi 16 ani au reuşit să scape din incendiul provocat de patru tineri care doreau să se răzbune pentru că au fost alungaţi din incintă, a explicat poliţia care a fost alertată de paznic la ora locală 2:30.

Cei patru suspecţi au fost audiaţi de poliţie (…) în prezenţa părinţilor şi toţi au mărturisit că au planificat şi executat fapta penală”, a declarat poliţie, scrie Agerpres.

În noaptea de 21 spre 22 mai, o adolescentă nemulţumită că i s-a confiscat telefonul mobil a dat foc căminului ei de fete la Mahdia, un oraş minier izolat din această mică ţară din America de Sud. În total, 18 eleve şi un băieţel au murit, neputând scăpa din clădirea ale cărei ferestre erau prevăzute cu gratii.

Preşedintele ţării, Irfaan Ali, a decretat trei zile de doliu naţional, iar Ziua Independenţei, pe 26 mai, a fost transformată într-o zi de omagiu şi rugăciune.

In this article