„Împotriva dictaturii instituite de Maia Sandu”: Protestele continuă, de data aceasta – în fața hotelurilor unde sunt cazate delegațiile europene și jurnaliști străini

Zeci de tineri protestează în tăcere în fața hotelurilor din Capitală, unde sunt cazați liderii europeni și jurnaliștii care au participat la summitul Comunității Politice Europene. Manifestanții poartă...

Zeci de tineri protestează în tăcere în fața hotelurilor din Capitală, unde sunt cazați liderii europeni și jurnaliștii care au participat la summitul Comunității Politice Europene.

Manifestanții poartă tricouri pe care sunt imprimate mesaje în limba engleză, în care o acuză pe președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, de dictatură: „Europa, o susții pe Maia Sandu. Susții, în același timp, interzicerea presei independente? Anularea alegerilor libere? Presiunea exercitată asupra opoziției politice și arestarea politicienilor incomozi?”

De asemenea, protestatarii poartă pancarte cu următoarele inscripții: „Maia Sandu, încetează să minți”, „Maia Sandu=dictatura”.

Acțiuni similare au avut loc pe mai multe străzi din municipiul Chișinău, în zilele de 31 mai și 1 iunie. De asemenea, oamenii au atârnat la balcoanele blocurilor bannere cu mesaje de condamnare a dictaturii.

Până la momentul difuzării acestei știri, acțiunea de protest nu a fost comentată de serviciile de presă ale Guvernului, Președinției, PAS.

In this article