Zborurile Air Moldova, sistate până în luna septembrie. Anunțul companiei

Aeroportul Internațional Chișinău informează că zborurile operate de compania aeriana Air Moldova sunt sistate până la data de 14 septembrie, inclusiv. Pasagerii vor primi notificare la adresele de...

Aeroportul Internațional Chișinău informează că zborurile operate de compania aeriana Air Moldova sunt sistate până la data de 14 septembrie, inclusiv.

Pasagerii vor primi notificare la adresele de email cu opțiunile de rambursare și rebooking.

„Stimați pasageri, rambursările pentru zborurile anulate se procesează în continuare”, se arată într-un comunicat oficial.

Prin urmare, pasagerii care au procurat biletele online, pe site-ul companiei, vor primi rambursarea la solicitare, pe cardul cu care a fost achitat biletul.

Iar pasagerii care au procurat biletele achitând prin intermediul agențiilor vor putea primi rambursarea în numerar/pe card, odată cu reluarea activității comerciale și operaționale a companiei.

Știri.md amintește că Aeroportul Internațional Chișinău a trecut oficial în gestiunea statului începând cu 28 martie curent, după ce în 2013 a fost luat în concesiune pentru o perioadă de 49 de ani. Pe 4 aprilie, premierul Dorin Recean le-a cerut subalternilor săi să prezinte, în maximum o lună, un plan de dezvoltare a Aeroportului, care să prevadă, între altele, reducerea taxei aeroportuare de nouă euro și atragerea mai multor companii avia în Moldova.

De asemenea, Air Moldova și-a anulat, în ultimele luni, în mod repetat, toate zborurile din cauza situației financiare precare din interiorul companiei. Recent, cel mai mare operator aerian din Republica Moldova a respins declarațiile autorităților centrale privind falimentarea companiei aeriene. Air Moldova a emis o notă informativă în care dă asigurări parcurge în continuare etapele procesului de restructurare, îndemnând politicienii să se abțină de la a comenta situația din jurul companiei.

Anterior, compania aeriană Air Moldova a anunțat că toate zborurile până la data de 16 august 2023, inclusiv, vor fi sistate. Reprezentanții companiei au menționat că pasagerii curselor respective vor primi notificări la adresele de e-mail cu opțiunile de rambursare și rebooking.

In this article