Un ucrainean și un neamț, depistați cu permise de conducere falsificate

Un cetățean ucrainean și un neamț au încercat să ajungă în R. Moldova cu permise de conducere falsificate. Cazurile au fost înregistrate ieri, 21 august 2023, pe direcția...

Un cetățean ucrainean și un neamț au încercat să ajungă în R. Moldova cu permise de conducere falsificate.

Cazurile au fost înregistrate ieri, 21 august 2023, pe direcția de intrare în Republica Moldova.

În punctul de trecere a frontierei Tudora s-a prezentat cetățeanul Ucrainei de 38 de ani, la volanul mașinii personale. În timpul verificării actelor, polițiștii de frontieră au stabilit că permisul de conducere ucrainean nu corespunde unui act autentic. Din declarațiile cetățeanului s-a aflat că, în urma unei încălcări a Regulamentului circulației rutiere, autoritățile din Ucraina i-ar fi ridicat permisul, fapt ce l-a determinat să-și perfecteze un alt permis – falsificat.

Cu ajutorul unui intermediar a reușit să obțină un nou permis de conducere. Străinul și-a continuat deplasarea, doar că în calitate de pasager.

În punctul de trecere a frontierei Sculeni, polițiștii de frontieră au identificat un cetățean al Germaniei de 38 de ani, care a prezentat un permis de conducere cu semne vădite de falsificare. Actul ar fi eliberat de către autoritățile bulgare pe numele posesorului pentru mai multe categorii de conducere.

Fiind deconspirată ilegalitatea, străinul a declarat că, în anul 2018, la Varna ar fi contactat un intermediar bulgar, care i-a și perfectat ilegal permisul. Pentru serviciile de obținere a documentului ar fi oferit peste 1.000 de euro.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii de frontieră sub aspectul comiterii infracțiunii de deținere și folosire a actelor oficiale false.

In this article