Volodimir Zelenski a anunțat că peste 10 milioane de ucraineni nu au curent electric

Președintele Volodimir Zelenski a anunțat, joi, 17 noiembrie, că peste 10 milioane de ucraineni nu au curent electric. Șeful statului ucrainean a declarat că “în prezent, peste zece...

Președintele Volodimir Zelenski a anunțat, joi, 17 noiembrie, că peste 10 milioane de ucraineni nu au curent electric.

Șeful statului ucrainean a declarat că “în prezent, peste zece milioane de ucraineni sunt fără electricitate”, în special în regiunea Kiev.

Mai multe oraşe ucrainene, între care capitala Kiev, au fost joi ţinta atacurilor ruseşti, care coincid cu prima ninsoare într-o ţară afectată de întreruperi de curent electric şi unde temperaturile ar putea scădea până la -10°C.

Bombardamentele care vizează din octombrie infrastructurile energetice ale Ucrainei privează în mod constant milioane de ucraineni de curent electric şi, de asemenea, de apă.

Ukrenergo, operatorul naţional de energie electrică a anunţat prelungirea întreruperilor de curent din cauza “agravării situaţiei”.

“Din cauza unei răciri puternice, consumul de energie electrică a crescut în regiunile Ucrainei”, ceea ce “a complicat şi mai mult situaţia deja dificilă în sistemul electric”, ducând la “restricţii mai largi” ale consumului de energie electrică în toată ţara, a menţionat Ukrenergo.

Rușii au recunoscut recent că bombardarea infrastructurii ucrainene este făcută pentru a impune Kievului acceptarea negocierilor.

In this article