Se anunță proteste în Capitală: Oamenii se vor deplasa în marș

Astăzi, 18 noiembrie, pe mai multe adrese din Capitală vor avea loc proteste. Potrivit IGP, protestele vor fi organizate de un partid politic și vor începe la ora...

Astăzi, 18 noiembrie, pe mai multe adrese din Capitală vor avea loc proteste.

Potrivit IGP, protestele vor fi organizate de un partid politic și vor începe la ora 13:00.

Oamenii vor manifesta mai întâi în fața sediului Procuraturii Generale din centrul capitalei, cu deplasarea în marș spre eveniment din trei locații: 

1)Complexul Memorial ”Eternitate”, pe str. Pan Halipa, str. Ismail, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt; 

2) Academia de Științe pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt; 

3) str. Vasile Alecsandri de la str. Alexandru cel Bun până la Procuratura Generală.

”În context, în cadrul Primăriei mun. Chișinău a fost desfășurată o ședință cu participarea organizatorilor, în cadrul căreia a fost solicitată excluderea blocării părții carosabile pentru a nu încălca dreptul altor persoane la libera deplasare, propuneri neacceptate de organizatori.

De asemenea, organizatorii nu au respectat prevederile Legii 26/2008 cu privire la întruniri și au omis depunerea declarației prealabile cu 5 zile înainte de desfășurarea acțiunii de protest. 

În acest context, solicităm cetăţenilor (pietoni și conducători auto) să manifeste înţelegere și să țină cont de solicitările forţelor de ordine, inclusiv aferent sistării circulației rutiere pe tronsonul de drum indicat.

Totodată reiterăm organizatorilor, că sunt responsabili de acțiunile asumate precum și comportamentul manifestat de către participanți și desfășurarea întrunirii pașnice, pentru a nu pune în pericol alte persoane și pe sine”, avertizează IGP.

In this article