Vitali Catană: Atât Vlad Batrîncea, cât și Igor Dodon, Zinaida Greceanîi au plecat cândva de la PCRM, iar PAS, ca în oglindă

Opoziția se poate consolida și opune abuzurilor regimului Maiei Sandu numai prin manifestații în stradă. Este convingerea analistului Vitali Catană, într-un comentariu la supărările exprimate de reprezentanții PSRM...

Opoziția se poate consolida și opune abuzurilor regimului Maiei Sandu numai prin manifestații în stradă. Este convingerea analistului Vitali Catană, într-un comentariu la supărările exprimate de reprezentanții PSRM în legătură cu plecările din ultima vreme din această formațiune politică.

Analistul amintește că și actualii socialiști, și actualii membri ai PAS au trădat, la vremea lor, partidele care i-au lansat în politica mare. „V. Batrîncea, supărat că mai mulți deputați și activiști socialiști pleacă din partid, susține că turiștii politici vor dispărea din politică. Interesant este că liderul PAS, I. Grosu, în calitate de speaker, a susținut și el ideea, replicând cu o teză asemănătoare. Nu știm dacă problema „turismului politic” va fi rezolvată printr-o acțiune comună PSRM-PAS, în special pentru că este vorba despre o chestiune de constituționalitate serioasă. Cert este însă că protagoniștii au făcut parte ei înșiși din fenomen. Atât Vlad Batrîncea, cât și Igor Dodon, Zinaida Greceanîi etc., au plecat cândva de la PCRM. Biografiile lor sunt bine-cunoscute, așa cum este de notorietate și faptul că și-au împlinit carierele politice pornind de sub aripa lui V. Voronin. PAS, ca în oglindă, se trage și el din PLDM-ul lui Filat”, a specificat Vitali Cartană.

El i-a dat o replică și fostului lider al PSRM. „Cât privește mesajul lui I. Dodon despre necesitatea consolidării opoziției, e ușor de făcut comentarii pe rețelele de socializare, stand în fotoliu confortabil. Repet ceea ce am susținut de nenumărate ori: opoziția se poate atesta doar înfruntând în stradă regimul nesăbuit al Maiei Sandu!”, a concluzionat Catană.

In this article