Dorin Recean, către membrii Camerei de comerț româno-americane din România: „Vă invit să investiți în Republica Moldova”

Premierul Dorin Recean a invitat oamenii de afaceri din România și Statele Unite ale Americii să investească în Republica Moldova, să-și extindă activitatea și să dezvolte proiecte avantajoase...

Premierul Dorin Recean a invitat oamenii de afaceri din România și Statele Unite ale Americii să investească în Republica Moldova, să-și extindă activitatea și să dezvolte proiecte avantajoase pentru cetățenii ambelor state. Îndemnul a fost făcut în cadrul evenimentului aniversar, prilejuit de împlinirea a 30 de ani de activitate a Camerei de comerț americane din România (AmCham), desfășurat cu participarea premierului român, Nicolae Ciucă, președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, și președintelui Camerei Deputaților a României, Marcel Ciolacu. 

În discursul său, premierul Dorin Recean a subliniat că, în pofida provocărilor de securitate din regiune, Guvernul rămâne ferm angajat în realizarea reformelor necesare pentru a construi un stat modern și european, cu o economie rezilientă și o societate prosperă. În același timp, o prioritate pe agenda Executivului este asigurarea stabilității și predictibilității pentru investitorii din țara noastră.

În context, șeful cabinetului de miniștri s-a referit la avantajele pe care le oferă țara noastră investitorilor străini, accentuând potențialul domeniului serviciilor și regimul fiscal atractiv pentru rezidenții Parcului virtual, dezvoltarea dinamică a sectorului IT. De asemenea, potrivit premierului Dorin Recean, deschiderea unei afaceri în țara noastră va permite antreprenorilor să fie prezenți cu investiții minime și economii în perspectivă.

„Vă invit să analizați oportunitățile pe care le propunem mediului de afaceri, iar noi vom veni în continuare cu tot suportul necesar pentru a vă asigura confortul. Afaceri în Moldova înseamnă forță de muncă competitivă, cu legături logistice tot mai integrate și zone economice libere”, a spus premierul Dorin Recean.

Reprezentanții AmCham au apreciat eforturile Guvernului de atragere a investițiilor, exprimând convingerea că subiectele ce vizează îmbunătățirea mediului de afaceri vor rămâne prioritare pe agenda de comunicare cu autoritățile. La evenimentul aniversar a participat și viceprim-ministrul, ministrul dezvoltării economice și a digitalizării, Dumitru Alaiba.

In this article