VIDEO// Taximetrist – reținut în curtea unei școli din Ciocana, Chișinău, după o captură de droguri de peste 300.000 lei

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii INI, anunță cercetarea penală a unui taximetrist originar din Edineț, reținut în curtea unei școli din sectorul Ciocana al capitalei, de la...

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii INI, anunță cercetarea penală a unui taximetrist originar din Edineț, reținut în curtea unei școli din sectorul Ciocana al capitalei, de la care au ridicat droguri de peste 300.000 lei.

Aceasta este valoarea pe piața neagră a celor peste 0,5 kilograme de droguri de tip PVP (cristale albe sau roz, denumite „sare”, care pot provoca paranoia sau halucinații ce pot duce și la automutilarea consumatorului)  pe care bărbatul cu vârsta de 25 de ani le ridica din ascunziș, în timpul reținerii. Bărbatul le ridica în cantități mari, după care le distribuia curierilor, pentru satisfacerea comenzilor clienților din magazinul cu activitate pe internet, în rețeaua Telegram. În context, a fost reținut și un bărbat cu vârsta de 50 de ani, cu rol de curier, care preluase o doză de 50 de grame din ascunzișul în care anterior le plasase taximetristul și pe care le păstra într-un pachet de țigări. Acesta, la rândul său, urma să le distribuie drogurile clienților care le-au comandat.

Ulterior perchezițiilor corporale și în automobilul taximetristului de unde au fost ridicate drogurile, mașina a fost și ea ridicată, în scopul aplicării sechestrului și ulterioarei confiscări în folosul statului. După reținere, la solicitarea procurorilor din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), judecătorul de instrucție a dispus aplicarea arestului.

Investigațiile continuă, timp în care cei doi învinuiți beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

In this article