Joe Biden solicită ajutor de urgență pentru Israel și Ucraina, în contextul amenințărilor la adresa democrației

În discursul său adresat națiunii, Joe Biden a subliniat că Organizația Hamas și Vladimir Putin reprezintă amenințări diferite, dar au un obiectiv comun: să submineze democrația în țările...

În discursul său adresat națiunii, Joe Biden a subliniat că Organizația Hamas și Vladimir Putin reprezintă amenințări diferite, dar au un obiectiv comun: să submineze democrația în țările vecine.

Președintele american a anunțat că va solicita Congresului american să aloce “urgent” ajutor pentru Israel și Ucraina, pe care i-a descris drept “parteneri esențiali” pentru Statele Unite.

El a subliniat că ajutând aceste două națiuni în conflict, Statele Unite contribuie la siguranța lor și la propria lor securitate pe termen lung. Prin legarea asistenței pentru Israel și Ucraina, Biden încearcă să obțină sprijinul Congresului pentru un pachet financiar de 100 de miliarde de dolari, care ar acoperi și alte chestiuni, precum Taiwan și criza migranților la frontiera sudică a Statelor Unite.

El se confruntă cu opoziția unor republicani în ceea ce privește ajutorul militar pentru Ucraina, dar are sprijin pentru susținerea puternică a Israelului și măsuri împotriva imigrației.

Biden încearcă să depășească nu doar opoziția politică, ci și reticența publicului american față de un război prelungit.

De asemenea, el se confruntă cu o presiune de timp, deoarece un eșec al Congresului de a vota bugetul anual ar putea duce la un “shutdown” al guvernului la data de 17 noiembrie.

In this article