Video // Soția premierului din Israel a aruncat pâinea cu care a fost întâmpinată pe aeroportul din Kiev

Sara Netanyahu, soția prim-ministrului israelian, Benjamin Netanyahu, a aruncat bucățica de pâine din colacul cu care au fost întâmpinați ea și soțul ei la sosirea pe aeroportul...

Sara Netanyahu, soția prim-ministrului israelian, Benjamin Netanyahu, a aruncat bucățica de pâine din colacul cu care au fost întâmpinați ea și soțul ei la sosirea pe aeroportul din Kiev, chiar în fața celor care au primit cuplul israelian, informează publicația Ukrainska Pravda, transmite Breaking News.

Soții Netanyahu au avut luni o vizită de o zi în Ucraina, sosind încă de duminică seara la Kiev. Ei au fost întâmpinați, conform obiceiului, cu pâine și sare.

Premierul israelian a gustat o bucățică din colac și i-a întins o feliuță și soției sale, care însă – în văzul tuturor – a aruncat pâinea.

Și în timpul călătoriei cu avionul, soția lui Netanyahu a încercat să intre în cabina piloților, furioasă din cauză că nu a fost salutată personal de comandantul aeronavei. Ea a fost oprită de unul dintre agenții din dispozitivul de securitate. Ulterior, pilotul a salutat-o prin stație. Înainte de Holocaust, evreii constituiau o mare parte a populației ucrainene. Volodimir Zelenski este el însuși evreu, așa cum este și premierul său, Volodimir Groisman, deși a spus că el consideră religia o chestiune privată.

Peste 1 milion de persoane provenite din Ucraina s-au instalat în Israel după căderea Cortinei de Fier, acestea înclinând în general să voteze pentru partidul rusofon și naționalist Israel Beiteinu, condus de Avigdor Lieberman, originar din Republica Moldova.

In this article

Join the Conversation