Opt inspectori vamali, vor fi judecați pentru mită

Opt inspectori vamali ai Postului Vamal Leuşeni-Albiţa vor compărea pe banca acuzaţilor pentru corupere pasivă. Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a expediat dosarul de învinuire a...

Opt inspectori vamali ai Postului Vamal Leuşeni-Albiţa vor compărea pe banca acuzaţilor pentru corupere pasivă. Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a expediat dosarul de învinuire a celor opt în judecată, transmite Breaking News.

Activitatea criminală a vameşior a fost documentată pe parcursul anului 2018 de procurorii anticorupţie, în comun cu Serviciul Protecţie Internă şi Anticorupţie şi Direcţia Integritate şi Supraveghere a Serviciului Vamal.

Suma bunurilor primite de la persoane fizice varia între 200 lei şi 50 euro, în funcţie de fiecare caz ce urma a fi devamat.

În rezultatul acţiunilor de urmărire penală şi măsurilor speciale de investigaţii au fost documentate acţiunile ilegale atât ale celor opt inspetori vamali, cât şi a mai bine de 20 de persoane fizice.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă amendă de până la 2.000 unităţi convenţionale, adică de până la 100.000 de lei, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate timp de 5 ani.

De menționat că Leușeni înregistrează cele mai multe traversări. Spre exemplu, ultima statistică a Poliției de Frontieră, colegii de breaslă a Serviciului Vamal, arată că, în ultimele 24 de ore, prin acest punct de trecere au traversat 15.322 de persoane, raportează realitatea.md.

 

In this article


Join the Conversation