Video // Schemă de contrabandă prin frontiera verde

Un grup infracțional, specializat în contrabandă cu mărfuri de larg consum, introduse ilegal în țară prin segmentul verde al frontierei moldo-ucrainene, a fost destructurat în cadrul unei ample...

Un grup infracțional, specializat în contrabandă cu mărfuri de larg consum, introduse ilegal în țară prin segmentul verde al frontierei moldo-ucrainene, a fost destructurat în cadrul unei ample operațiuni, desfășurată de serviciile specializate ale Vămii, în comun cu procurorii din cadrul Procuraturii raionului Briceni. Toți membrii grupării, cu vârste cuprinse între 23 și 35 de ani, riscă acum închisoare pe un termen de până la 10 ani, transmite Breaking News.md.

Astfel, în cadrul descinderilor ofițerilor vamali și procurorilor la respectivul depozit au fost depistați mai mulți saci, genți și cutii cu diverse bunuri, fiind vorba, preponderent, de piese vestimentare și încălțăminte, precum și articole și accesorii de pescuit.

Totodată, printre loturile de marfă au fost găsite și produse de uz fitosanitar, care, conform legislației în vigoare, pot fi importate doar în baza unor autorizații speciale, deoarece fac parte din categoria substanțelor toxice.

Valoarea mărfurilor depistate în cadrul flagrantului depășește 1,1 milioane lei.

Cercetările continuă în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor infracțiunii deconspirate și tragerii la răspundere a tuturor persoanelor vizate sau cu tangență la acest caz.

In this article


Join the Conversation