Video // Riscă detenție pe viață pentru moartea concubinului ei. Ea pledează nevinovată

Riscă detenție pe viață pentru o crimă, despre care spune că nu a comis-o. O tănâră din capitală se plânge că procurorii o acuză de moartea concubinului ei,...

Riscă detenție pe viață pentru o crimă, despre care spune că nu a comis-o. O tănâră din capitală se plânge că procurorii o acuză de moartea concubinului ei, care a sfârșit într-un incendiu, produs în propria sa locuință. Femeia spune că nu poartă vreo vină și că a chemat echipele de intervenție imediat ce a văzut locuința învăluită de fum. Prin condamnarea sa, mai spune ea, fosta familie a bărbatului vrea să intre în posesia averii lăsate de el, printre care o locuință amplasată într-o zonă scumpă din Chișinău, transmite Breaking News cu referire la tv8.md.

În fața jurnaliștilor, femeia, în vârstă de 25 de ani, a încercat să reconstituie evenimentele tragice ce au avut loc acum nouă luni. Incendiul s-a produs noaptea, iar ea s-a trezit întâmplător și a observat că locuința este plină cu fum. În casă se afla și fetița lor, de doi ani.

CORINA COZLOVA: „Am dat să deschid ușa de la salon, în nas mi-a venit un fum negru și dens. Foc nu am văzut, doar fum, nu am văzut nimic. Am căutat concubinul prin casă, nu l-am găsit. Am luat copilul și am ieșit din casă. Mi-am salvat fetița”.

Ulterior, femeia spune că a telefonat la poliție și la salvatori și că a mers, mai apoi, acasă la părinți. După incendiul care s-a soldat cu moartea bărbatului în vârstă de 60 de ani, femeia a figurat ca martoră în dosar, iar recent, procurorii au anunțat-o că are deja statut de bănuită. Ieri, i-au înaintat învinuirea. Tânăra care crede că în spatele acestor acțiuni ar sta familia bărbatului, care vrea să obțină averea acestuia.

CORINA COZLOVA: „Din câte cunosc, decesul a survenit din cauza intoxicației acute cu monoxid de carbon. Opt luni de zile eu am avut calitatea de martor pe dosarul respectiv, dar din luna iulie, înainte de a veni fosta lui soție familiei din Germania, s-au schimbat lucrurile radical. S-a venit în țară pentru a pleca la notar și a stabili cotele părți ale moștenitorilor”.

Femeia se plânge acum că procurorii vor să o condamne pentru un omor pe care nu l-a comis. De partea celalaltă, anchetatorul are o altă versiune. Dosarul, instrumentat de procuratura sectorului Râșcani, arată de femeia ar fi incendiat locuința și ar fi încuiat camera în care se afla bărbatul din afară. Cadavrul lui a fost găsit lângă ușă, semn că voia să se salveze, însă nu avea cum să o facă. Totul – pentru a intra în posesia averii bărbatului. Femeia va fi cercetată în stare de libertate, însă are interdicția de a părăsi țara. Ea riscă detenție pe viață.

In this article


Join the Conversation