(ViDEO) Promisiune falsă despre „muncă bine plătită în Italia.” – Doi bărbați, reținuți

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii de poliție, anunță reținerea a doi pretinși șefi de companie ofertantă de muncă în Italia, care au înșelat trei muncitori. Faptele s-au...

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii de poliție, anunță reținerea a doi pretinși șefi de companie ofertantă de muncă în Italia, care au înșelat trei muncitori.

Faptele s-au întâmplat în 2023, atunci când aceștia le-ar fi promis posibilitatea unui câștig de $80/zi. În schimb, bănuiții cu vârste de 34 și 46 de ani (unul din ei având diplomă de studii superioare)  au pretins de la muncitori a câte €400.

Însă, sosiți în Roma, Italia, bărbații cu vârste de 32, 36 și 40 de ani au fost puși în fața faptului că urmau să lucreze în construcție, lucrări de tencuială și finisare „la negru.” Mai mult decât atât, muncitorii nu au fost plătiți potrivit înțelegerii inițiale, astfel încât ar urma să mai primească sume de €1.200, €1400 și €3000. Prin urmare, în 2023 muncitorii i-au denunțat pe angajatori la autorități.

Au urmat șase percheziții în Chișinău (3 domicilii, 2 automobile și oficiul) cu reținerea acelor doi bănuiți. De acolo, au fost ridicate înscrisuri de ciornă, telefoane mobile folosite de complici în scop criminal, un automobil din 2018 dobândit în urma activității criminale, copia actelor de identitate a victimelor și potențiale victime.

Menționăm, bănuiții sunt învinuiți de procurorii PCCOCS într-un alt dosar, după ce aceștia ar fi înșelat alte persoane în mod similar, cu oferte de muncă în Germania, în 2017-2018. Urmare a cercetării probelor, procurorii PCCOCS vor depune demersuri de aplicare a arestului preventiv în privința ambilor bărbați, care pe parcursul investigațiilor beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

In this article