Percheziții în Chișinău: Momentul în care mascații pun la pământ doi hoți

Doi bărbați de 18 și 32 de ani și o femeie de 40 de ani, originari din Chișinău și Uzbekistan, au fost documentați timp de două luni, perioadă...

Doi bărbați de 18 și 32 de ani și o femeie de 40 de ani, originari din Chișinău și Uzbekistan, au fost documentați timp de două luni, perioadă în care polițiștii au acumulat probe concludente în privința lor.

Potrivit oamenilor legii, aceștia sunt cercetați penal în comiterea a 20 de cazuri de pungășie, comise în Capitală.

S-a constatat că indivizii acționau în locuri aglomerate sau sub diferite pretexte distrăgeau atenția victimelor, după care le deposedau de bunuri materiale precum: telefoane mobile și portmonee cu carduri bancare, bani și acte de identitate. După comiterea infracțiunii, suspecții fugeau de la locul faptei cu un automobil de model BMW.

Prejudiciul cauzat a fost estimat la aproximativ 200.000 de lei. Suspecții au fost plasați în arest pentru 30 de zile.

Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de asemenea infracțiune riscă închisoare de până la patru ani.

Acțiunile de documentare au fost efectuate de polițiștii Inspectoratului de Poliție Centru, ofițerii Secției combaterea infracțiunilor în locurile publice și transport urban a Direcției de Poliție Chișinău și cu sprijinul mascaților din BPDS „Fulger” a IGP.

În continuare, polițiștii întreprind măsuri în vederea stabilirii complicității lor și în alte cazuri comise pe teritoriul municipiului Chișinău.

 

Video: Știri.md

In this article