VIDEO // Președintele AUR a depus o sesizare la Procuratura Generală: Să fie cercetat pentru trafic de influență

Consilierul prezidențial al Maiei Sandu, fostul ministru al MAI din guvernul Filat, Dorin Recean ar putea fi cercetat penal, în contextul în care președintele partidului AUR, Vlad Bilețchi...

Consilierul prezidențial al Maiei Sandu, fostul ministru al MAI din guvernul Filat, Dorin Recean ar putea fi cercetat penal, în contextul în care președintele partidului AUR, Vlad Bilețchi a depus o sesizare la Procuratura Generală pe numele consilierului, transmite Telegraph.md

Este vorba despre o discuție telefonică a fostul ministru și fostul șef de la Serviciul Fiscal de Stat, Nicolae Vicol în care Dorin Recean a dat indicații să nu facă controale filmele indicate de el, discuție în care Recean a și rostit renumita frază ”am să-l trăsnesc eu cu capul de asfalt”.
Mai jos puteți urmări discuția dintre cei doi unde a răsunat renumita frază spusă de Recean: „Adu-l și eu am să-l trăsnesc cu capul de asfalt. Am să-l trăsnesc cu capul de perete!”.

”Recean: Eu nu știu, Colea, eu te-am rugat ceva foarte clar. Ți-am spus, dacă este necesar, eu am să-l trăsnesc personal. Dar te-am rugat să mă informezi pe mine personal. Eu să văd în ce constă problemele. Eu te rog un lucru duminică și tu astăzi ce faci?

Vicol: Ce am făcut?

Recean: Îți zic, Colea, dacă asta este modalitatea ta de a fi coleg, eu o să știu lucrul acesta și am să discut subiectul acesta, inclusiv cu prim-ministrul.

Vicol: Stați un pic, dar nu interpretați lucrurile așa, nu am dat eu indicații astăzi. Și nici vineri nu am dat nicio indicație.

Recean: Uite, ia și verifică ce fac oamenii tăi.

Vicol: Stați un pic, nu trebuie să ziceți în felul dat, că eu nu am dat nicio indicație. Puteți să verificați chestia aceasta pe intern.

Recean: Noi o să ne clarificăm cu asta, Colea. Eu te-am rugat un lucru, dacă există probleme, adu-l și eu am să-l trăsnesc cu capul de asfalt. Am să-l trăsnesc cu capul de perete. Față de tine!”

Bilețchi a declarat într-un live pe Facebook că a depus un demers la Procuratura Generală pentru a afla dacă a fost pornită o cauză penală pe marginea acțiunilor lui Recean, în calitate de ministru MAI și dacă a fost pornită – care este etapa actuală.

Liderul AUR afirmă că dosarul penal trebuie intentat pentru cel puțin trafic de influență.

Sursa: sinteza.org

In this article