VIDEO// Poliția capitalei a identificat patru cazuri de comerț ilegal cu dezinfectanți, mănuși și măști medicinale

Ofițerii Secției investigare fraude economice a Direcției de Poliție a mun. Chișinău, au documentat patru cazuri de activitate ilicită, privind comercializarea dezinfectanților, mănușilor și a măștilor medicinale, utilizate...

Ofițerii Secției investigare fraude economice a Direcției de Poliție a mun. Chișinău, au documentat patru cazuri de activitate ilicită, privind comercializarea dezinfectanților, mănușilor și a măștilor medicinale, utilizate pentru combaterea infecţiei de tip COVID-19.

În acest context, polițiștii au documentat patru persoane care comercializau prin intermediul rețelelor de socializare dezinfectanți, mănuși și măști medicinale în lipsa actelor ce atestă originea, proviniența legală și a certificatelor de conformitate și calitate a mărfurilor.

Astfel, forțele de ordine au depistat și ridicat 4 700 măști medicinale,  150 recipiente dezinfectanți medicali și 100 perechi mănuși medicinale, în valoare totală de  60 000 lei.

Pe aceste cazuri au fost întocmite procese verbale contravenționale, care urmează a fi expediate în instanța de  judecată  pentru examinare  și decidere asupra corpurilor delicte. Conform legislației în vigoare aceștia riscă amendă în mărime de la 3 000 lei la 4 500 lei.

Poliția Capitalei reiterează și solicită repetat cetățenilor să nu profite de situația epidemiologică din țară și să practice astfel de activități ilegale, în defavoarea cetățenilor.

In this article